Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt tot: Clubhandicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk Clubhandicap 54 halen? U vindt hier alle informatie over Clubhandicap 54 (GVB).

Wat is Clubhandicap 54 (GVB)?

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB wordt vanaf die datum namelijk gekoppeld aan handicap 54. Tegelijkertijd heeft het NGF 9-Stappenplan zijn intrede gedaan. Middels het 9-Stappenplan wordt u beter begeleid vanaf een Golfbaanpermissie naar Handicap 54 (GVB) en een lagere EGA-handicap.

Clubhandicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en een bepaald niveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Clubhandicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van uw Clubhandicap 54 (GVB), ontvangt u een NGF-pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met uw clubhandicap. U bent meteen lid van deze organisatie. De NGF-pas wordt daarna jaarlijks opnieuw uitgegeven en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig).
Op de NGF-pas wordt ook uw handicap aangegeven. Een handicap met een asterisk (*) betekent dat de handicap actief is. U betaalt elk jaar een kleine bijdrage om lid te zijn van de NGF. Hiervoor bent u verzekerd en ligt er op u golfbaan elke week een leuke golfweekly.

Hoe haalt u Clubhandicap 54 (GVB)?

Het halen van de handicap 54 gaat in delen. Iedereen wordt naar eigen niveau ingedeeld. Om te kijken of het golfspel iets voor u is kan iedereen heel laagdrempelig beginnen.

Introductiecursus 5 lessen van 50 minuten € 50,00 per persoon
Als echte beginner start u met de introductie cursus. Dit is een korte kennismaking met het golfspel in 5 leuke lessen van 50 minuten.

Baanpermissie cursus 9 lessen € 130,00 per persoon
U vindt het golfspel leuk en gaat een uitdaging verder. Doormiddel van hulpmiddelen gaan we verschillende technieken verbeteren. Na het eind van deze cursus weet u meer over de verschillende technieken en begrijpt u wanneer wat te doen. De bunker komt als extra uitdaging aan bod in deze cursus. Verder leert u de baan al meer kennen en krijgt u extra kennis over de theorie (regelkennis).

HCP 54 cursus (GVB) 15 lessen wisselend € 250,00 per persoon
In de HCP 54 cursus leert u zelfstandig spelen in de baan. De technieken worden naar een hoger plan gebracht zodat u aan het eind van de cursus klaar bent voor het behalen van de HCP 54. De cursus bestaat uit 15 lesmomenten van wisselend 1 en 2 uur lesmomenten.

IN DEZE CURSUS ZIT THEORIE EN PRAKTIJK INBEGREPEN!!

100% SLAGINGSGARANTIE

 

 

Bij alle cursussen zit inbegrepen:

  • Clubs
  • Gebruik van oefenmaterialen
  • Gebruik van ballen
  • Baangebruik tijdens de lessen

Niet in de cursus inbegrepen:

  • Kosten eigen materiaal
  • Registratie kosten (NGF bijdrage van 39 euro)
  • Spelen van de baan tijdens eigen tijd. Wel tijdens de lessen.